Dvor – bližnja okolica – neposredno nad reko Krko

Domačija v neposredni bližini naselja Dvor nad Krko
Naprodaj 75.000€ - Hiša, Zemljišče
B82 117 m2 3 Sobno 1 x Kopalnica Zgrajeno leta: 1850

Dvor – bližnja okolica, neposredno nad reko Krko se ugodno prodaja lepo ohranjena starejša kmetija, prvotno zgrajena okoli leta 1850.

Domačija stoji sredinsko v vasi , v neposredni bližini naselja Dvor ob reki Krki in v celoti obsega klasični nabor parcel kmetije iz tistega časa (stanovanjski in gospodarski del v vasi, bližnji travniki in gozd, vinograd in lesni gozd).
Stanovanjski objekt (117 m2) vsebuje trosobno stanovanje (67 m2) z naslednjimi prostori: predprostor-zaprta veranda, kuhinja z jedilnim delom, tri sobe, kopalnica, shramba, balkon in celo majhna spalna izba je na podstrešju.
Pod stanovanjskim delom je bivši gospodarski del (50 m2), ki sedaj predstavlja klet, shrambe in drvarnico.
Hiša ima poleg vodovodnega priključka tudi svoje zajetje deževnice iz časa, ko priklopa še ni bilo. Od priklopov je seveda še elektrika in telefonska linija.

Gospodarski objekt je zelo razgiban, saj stoji na kraški skali in vsebuje več različnih prostorov za shranjevanje kmet. opreme in pridelkov. V spodnjem delu je stara sedlarska obrtna delavnica (gospodar je v svojem času izdeloval komate in ostalo opremo konjev) in skalna vinska klet s predprostorom.

Parcela v vasi ima tako gornje in spodnje dvorišče. Velik zelenjavni vrt je zadnja ravna površina nad šumečimi lehnjakovimi slapovi reke Krke.

Nedaleč stran (okoli 500m) je 23.387 m2 travnika in gozda s starim kozolcem. Poleg gospodarske uporabe je to čudovito mesto za sprehod, piknik in nabiranje gob.

V smeri proti Novemu mestu je manjša parcela 531 m2 za vinograd na preverjeni legi skupaj z drugimi vinogradi.
Pri Laščah pa je 5.780 m2 gozda,  kjer poleg zaloge drv lahko naberemo sezonske borovnice in gobe.

Dvor se lahko po h vali z najstarejšim slovenskim plavžem in delujočo ribogojnico kjer si lahko dnevno oskrbite svežo postrv vzrejeno v čisti vodi reke Krke.
Sama reka Krka je pravi zeleni biser in je v tem delu tako čista, da je poleti polna kopalcev ob stari žagi. Tudi starih mlinov je še kar nekaj v okolici.

V oddaljenosti nekaj kilometrov je ob Krki v smer i proti Ljubljani mestece Žužemberk s svojim gradom, in na drugo stran, proti Novemu Mestu, prijetne Dolenjske Toplice s termalnim zdraviliščem in rekreativnim kopalnim centrom.

Kmetija se prodaja v celoti !

ZK urejeno in brez bremen!

Primerno tudi za turistično dejavnost – vredno ogleda!

Izdelava EI ni mogoča !

Koda: B82

Zaračunamo posredniško storitev v višini 4%+DDV, na način, da se provizija enakovredno deli med prodajalca in kupca (2%+2%+DDV).

Sprejemna pisarna

  • Telefon : +386 (0) 1 300 73 70
  • Mobitel : + 386 (0) 51-363-630
  • Email : info@royal-ljubljana.si

Vedno na voljo in z veseljem vas pričakujemo.
Preberi Več

Veselimo se vašega sporočila

Loading...

Podobne Nepremičnine